Apple bread
Ingredients
Για τη ζύμη
- 2 μήλα
- 1 φλ ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 φλ ΑΛΕΥΡΙ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΟ
- 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 3/4 φλ μαργαρίνη + 4 κ.γ. για το ταψί
- 1 κ.σ. κανέλα
Για τι γλάσο
- 200 γρ ζαχαρούχο γάλα
- 80 γρ κρέμα γάλακτος φυτική
- 1 βανίλια
Instructions
Για τη ζύμη
- Ρίχνουμε τη μαργαρίνη στο ταψί και βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς να λιώσει
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη τη μαργαρίνη χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν
- Προσθέτουμε την κανέλα τα αυγά και το αλεύρι σε δόσεις
- Τοποθετούμε τις φέτες των μήλων μέσα στο ταψί αδειάζουμε τη ζύμη από πάνω
- Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Μόλις κρυώσει αναποδογυρίζουμε και προσθέτουμε το γλάσο.
Για το γλάσο
- Μέσα σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος κρύα και τη βανίλια
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο μέχρι να ενσωματωθεί μέσα στο υπόλοιπο μείγμα.
Leave a Reply