Τούρτα κορμός

Τούρτα κορμός

Prep Time 15 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 15 minutes
Course Dessert
Cuisine American, Greek
Servings 10

Ingredients
  

Για τη βάση

  • 250 γρ μαργαρίνη
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ κακάο σε σκόνη
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 1& 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • Λίγο γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα

Για την γκανάς

  • 200 γρ κρέμα γάλακτος φυτική
  • 200 γρ κουβερτούρα σε θερμοκρασία δωματίου που λιώνει καλά

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε την μαργαρίνη, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε σκόνη μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Προσθέτουμε μέσα στο μίγμα το κονιάκ ,τη βανίλια και χτυπάμε για λίγο ακόμη να ενοποιηθούν.
  • Σε ένα άλλο μπολ βρέχουμε τα μπισκότα με λίγο γάλα και τα προσθέτουμε λίγα-λίγα μέσα στο μείγμα.
  • Σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση ή ένα ταψάκι τοποθετούμε το μείγμα κουταλιά- κουταλιά δημιουργώντας την βάση για την τούρτα μας.
  • Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για μισή ώρα για 30 λεπτά.
  • Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος (δεν αφήνουμε να βράσει).
  • Ρίχνουμε την ζέστη κρέμα γάλακτος στην κουβερτούρα που έχουμε σπάσει σε κομμάτια.
  • Βγάζουμε το μείγμα από την κατάψυξη και περιχύνουμε με την γκανάς.
  • Παγώνουμε για 20 λεπτά στην κατάψυξη και στη συνέχεια στο ψυγείο.
Share via
Copy link