Τούρτα κορμός
Ingredients
Για τη βάση
- 250 γρ μαργαρίνη
- 200 γρ ζάχαρη άχνη
- 50 γρ κακάο σε σκόνη
- 3 κ.σ. κονιάκ
- 1 βανίλια
- 1& 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- Λίγο γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα
Για την γκανάς
- 200 γρ κρέμα γάλακτος φυτική
- 200 γρ κουβερτούρα σε θερμοκρασία δωματίου που λιώνει καλά
Instructions
- Σε ένα μπολ χτυπάμε την μαργαρίνη, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε σκόνη μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Προσθέτουμε μέσα στο μίγμα το κονιάκ ,τη βανίλια και χτυπάμε για λίγο ακόμη να ενοποιηθούν.
- Σε ένα άλλο μπολ βρέχουμε τα μπισκότα με λίγο γάλα και τα προσθέτουμε λίγα-λίγα μέσα στο μείγμα.
- Σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση ή ένα ταψάκι τοποθετούμε το μείγμα κουταλιά- κουταλιά δημιουργώντας την βάση για την τούρτα μας.
- Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για μισή ώρα για 30 λεπτά.
- Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος (δεν αφήνουμε να βράσει).
- Ρίχνουμε την ζέστη κρέμα γάλακτος στην κουβερτούρα που έχουμε σπάσει σε κομμάτια.
- Βγάζουμε το μείγμα από την κατάψυξη και περιχύνουμε με την γκανάς.
- Παγώνουμε για 20 λεπτά στην κατάψυξη και στη συνέχεια στο ψυγείο.
Leave a Reply